johans fotoblogg

Inget privat(nästan) och (nästan) bara foto. Därav kanske mitt bloggande kan bli lite sporadiskt. Ibland tätt och ibland mindre tätt.

Kirunafestivalen 2010

Ja då har årets sommarhöjdpunkt varit i Kiruna och man måste säga att de har tur med vädret. Det var skitväder före och efter den helgen men just då lyste solen och var hyfsat varmt. Fick fotopass via musicstage.se. Förra året fotade man åt festivalen men i år invigde jag mitt fotande åt musicstage på Kirunafestivalen.

Festivalen började på torsdagen lite smått med Lazzee men han fotade jag inte utan drack nån öl och umgicks i väntan på Imperial State Electric. Nicke Anderssons nya band. Lite lugnare men helt ok.

Det känns lite flummigt att bara fota en i bandet men detta känns inte riktigt som ett band, mer som en soloartist med musiker.

 

Fredagen bjöd på lite mera fotande.

Jag började med ett Kirunaband. Combat deluxe, lite åt rockhållet.

 

Följde upp det med ett band från Pajala som är rätt populära i Tornedalen med omnejd. Raj-raj band.

 

Nu traskade man över till Kebnescenen, den större scenen som i år var riktigt stor. Jag tror att scenen kallas för Kebnescenen för att man ser Kebnekaise till höger om scenen  Dags för Amanda Jenssen.

Klockan är 22 och kvällssolen lyser starkt.

 

Klockan 23 var det dags för Markus Krunegård på cityscenen. En mindre smickrande scen placerad på en parkering men rätt bra för de slöa som kan sitta kvar i öltälten och lyssna på artisterna.

 

Klockan 00.00 på kebnescenen var det dags för sista bandet för fredagen. Dead by April. Inte min kopp av te men tacksamma att fota iallafall.

 

Det var den dagen, givetvis spelade mera band men det kändes ändå som en svag dag musikaliskt och det tyckte nog publiken också då det var rätt glest på vissa artister. Misstänkte att det skulle bli mer folk under lördagen. Jag misstänkte rätt!  Lördagens festivaldag tar jag i ett annat inlägg.

Fotade med Nikon D300 och Tamron 17-50 och Sigma 70-200.

 

 

 

 

Inlagt 2010-07-14 17:32 | Läst 7091 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver