johans fotoblogg

Inget privat(nästan) och (nästan) bara foto. Därav kanske mitt bloggande kan bli lite sporadiskt. Ibland tätt och ibland mindre tätt.

SAIK-LHC i Kiruna

Skellefteå AIK och Luleå hockey är i stan under OS-uppehållet för att träna och turista. Jag fick en biljett via jobbet. Mitt arbetsgivare sponsrar Luleå så jag gick dit och råkade få med kameran. Cirka minus 28 visade bilen på parkeringen. HÄRLIGT!!!  Cirka 1400 personer trotsade kylan för att titta på lite hockey.

 

Lite nationalsång innan matchen.

 

Slapshot

 

Trångt framför kassen?

 

Skjuta? Passa?

 

Nu ökar vi!

 

Slapshot 2

 

Kirunasonen Hadelöv på hemmaplan.

 

Det ryktas att Luleå hockey inte ville komma upp men blev tvingade av sin sponsor LKAB som har sin huvudsakliga verksamhet i Malmfälten.

 

Inte fullsatt men inte tomt. Lombia.

 

Först tekar vi...

 

...sen slåss vi lite.

 

Sen måste de ju kramas efter slagsmålet förstås. Eller fortsatte de slåss?

 

Utmanaren och försvararen.

 

Tack och hej!

 

Ja vad ska man säga? Inte direkt ös men det hände nåt då och då iallafall. Tur att man inte betalade för detta även om pengarna för detta arr. gick till Kiruna IF. Även trevligt at det arrangeras lite saker ibland.

För övrigt slutade matchen 4-3 till Skellefteå. Helt rätt. Man har ju bott i Skellefteå i fyra år så nog är man mer på deras sida. Det snackas ofta om att Luleå hockey är Norrbottens lag men det känns mer som just LULEÅ hockey. Sen om det stämmer att dom inte ens ville komma upp så stämmer det desto mer.

 

Nikon D300 med Sigma 70-200, Nikon 35mm och Nikon 10,5mm. ISO 800

 

 

 

 

 Postat 2010-02-24 10:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Willy Clay band (Igen)

Ja igår var man på ett mer eller mindre fullsatt Folkets hus för att kolla Willy Clay band igen. Detta var deras andra spelningen i Kiruna på denna turné. Förra spelningen var i oktober. Se ett tidigare blogginlägg om den spelningen. Denna gång hade de två "förband" Ollie Olsson och Anton Björkenvall.

Ollie öppnade med tre låtar som han skrivit men som andra framfört. Denna gång sjöng han dom själv.

 

Nästa man till rakning var Anton Björkenvall.

 

Han drog iväg ett gäng låtar. Bland annat denna grymma låt.

 

Nu var det dags för Willy Clay band. Mäktig början måste jag säga och de har blivit proffsiga eller har ioförsig nästan alltid varit det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutade efter spelningen med en bandbild.

 

En bra kväll.Alla bilder kan ses HÄR!

Nikon D300 med Sigma 70-200, Tamron 17-50 och Nikon 50mm var dagens utrustning. ISO var inställt på allt mellan 400 och 3200.Postat 2010-02-14 13:01 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Heal the world. Hyllningsshow till Michael Jackson

Förra veckan var jag på en show som hyllade Michael Jackson eller främst hans musik. Kiruna amatörteaterförening med estetgymnasiefolk gjorde den.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nikon D300 med Tamron 17-50, Sigma 70-200 och Nikon 50mm. ISO var inställt på allt mellan 400 och 3200 beroende på ljuset.Postat 2010-02-10 11:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera